Page 84 - teyxos_13
P. 84
Jan-Mar | 13 next stop here

where to eat

Restaurants

048 049
Agapé Substance
Yardbird
66 rue Mazarine, Paris, +33 143 29 3383, agapesubstance.com
33-35 Bridges Street, Hong Kong,
A table alongside the bustling open-plan Ένα τραπέζι δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα περιμένει + 852 2547 9273, yardbirdrestaurant.com

kitchen awaits the lucky few who have been τους τυχερούς που θα καταφέρουν να το εξασφα- Even though Hong Kong is a vast, chaotic me-
tropolis, everyone seems to know about this up-
able to ensure a reservation. And the gas- λίσουν και η αυλαία ανοίγει με οκτώ ζευγάρια χέ- and-coming restaurant that has become the talk
of the town. Do not let its culinary focus on a time-
tronomic show begins: customers are greet- ρια να ετοιμάζουν σε απόλυτα οργανωμένο ρυθμό less favourite, the chicken, fool you: these dishes,
created by chef Matt Abergel, are just as delicious
ed with the impressive sight of eight pairs μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων τα πλέ- and inventive. After stints at various sushi restau-
rants around the world, such as Masa in Manhat-
of hands preparing these inventive dishes in ον ευφάνταστα πιάτα. Ποιος είπε ότι η μαγειρική tan and Zuma in Hong Kong, Abergel has created
an inspired menu with international influences,
complete harmony. Who said cooking is not δεν είναι performing art; Από τα ορεκτικά μέχρι τα whether in the form of chicken souvlaki, meat-
balls and liver mousse, or chicken miso soup, spicy
a performing art? γλυκά και τα συνοδευτικά, τα πιάτα του σεφ Laurent chicken bites with shichimi pepper and aromat-
ic poached eggs. The restaurant’s most popular
From the starter to the desserts, chef Lau- Lapaire σερβίρονται σε ασπρόμαυρo φόντο, προ- dish, the chicken tempura with sweet corn, really
is as good as they say. Boasting retro furniture and
rent Lapaire’s creations excite the senses καλώντας τις αισθήσεις με τη γεύση, τη μυρωδιά large windows, the restaurant also features a bar,
the perfect place to sip on an El Chonie, a divine
with their taste, smell and intricate appear- και την όψη τους. Ο κατάλογος παρουσιάζει απέ- beer and tequila cocktail. Bonus: all the chicken
is sourced from local producers on a daily basis
ance. The menu is deliberately simple, leav- ριττα το περιεχόμενό του, αποκαλύπτοντας μόνο το and eggs are delivered fresh, while all other in-
gredients are also locally produced.
ing much to the imagination, as it reveals only βασικό συστατικό του κάθε πιάτου, αφήνοντας τα Παρ’ ότι μιλάμε για μια χαοτική μητρόπολη, όλο το
Hong Kong μοιάζει πλέον να γνωρίζει αυτό το νέο
the basic ingredient of each dish. And as we υπόλοιπα στη φαντασία και την παρατηρητικότητά και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, που σε χρόνο-
ρεκόρ έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα. Αφο-
watch the preparation step-by-step, with in- μας. Και ενώ παρακολουθούμε βήμα-βήμα τη δό- σιωμένη σε ένα διεθνές αγαπητό και πασπαρτού
υλικό, το κοτόπουλο, η κουζίνα του το αποθεώνει
gredients as varied as endives, lychee, royal μηση των πιάτων με αντίδια, λίτσι, βασιλικό καβού- σε κάθε δυνατή εκδοχή με την υπογραφή του σεφ
Matt Abergel. Έχοντας υπηρετήσει σε βωμούς του
crab, beef fillet, mushrooms, sole, chocolate ρι, φιλέτο μοσχαριού, μανιτάρια, φιλέτο γλώσσας, σούσι, όπως το Masa στο Manhattan και το Zuma
στο Hong Kong, ο Abergel εμπνέεται ένα διεθνές
and strawberries taking their place, the re- σοκολάτα και φράουλες, το αποτέλεσμα παραμέ- γευστικό ρεπερτόριο και, χρησιμοποιώντας όλα τα
μέρη του πουλερικού, ετοιμάζει σουβλάκια, κεφτέ-
sult is still a magical work of mystery that νει ταχυδακτυλουργικό μαγικό, έτοιμο να αποκα- δες, μους συκωτιού, σούπα miso, πικάντικες μπου-
κιές με πιπέρι shichimi και αρωματισμένα αυγά πο-
will be only revealed to its fullest once tasted. λυφθεί μόνο στους ουρανίσκους μας. σέ. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, η τεμπούρα με
γλυκό καλαμπόκι, έχει γίνει εμμονή για τους θαυ-
μαστές του μενού και παραμένει πρωταθλητής στις © THAI TOUTAIN
παραγγελίες. Μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, τα
ρετρό έπιπλα, η funky και soul μουσική οδηγούν
στο μπαρ για ένα El Chonie, τον τέλειο συνδυασμό
μπίρας και τεκίλας. Bonus: τα κοτόπουλα έρχονται
καθημερινά από τοπικούς παραγωγούς, τα αυγά εί-
ναι ημέρας (ωρών, θα λέγαμε καλύτερα) και όλες οι
πρώτες ύλες είναι τοπικής προέλευσης.

84
   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89